Nederland

DeBoshoek.nl

Wilt u op vakantie in eigen land? Nederland biedt vele mogelijkheden om even weg te zijn van alle drukte thuis. Ons eigen land heeft namelijk van alles wat. Of het nou een huisje in het glooiende Limburgse landschap is of op pad in het altijd gezellige Amsterdam , elk plekje in Nederland heeft zijn voor- en nadelen. Een vakantie in Nederland is altijd afwisselend en verrassend aangezien u altijd nieuwe plekjes ontdekt die u niet van Nederland verwacht. Ook is een vakantie in eigen land meestal niet zo prijzig. Lange wachtrijen of uren lange vertragingen op het vliegveld heeft u gelukkig ook geen last van.

 

Geografisch overzicht

 

Nederland ligt in het noordwesten van Europa en wordt begrensd door de Noordzee, Duitsland en België. De lengte van de landsgrens bedraagt 1027 km, terwijl de kustlijn 451 km lang is.

Nederland wordt zowel in het noorden als westen omringd door de Noordzee. In het noorden wordt een duinenrij gevormd door de Waddeneilanden, een serie barrière-eilanden waarachter zich de ondiepe Waddenzee bevindt. Midden in het land ligt het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee.

 

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. Het klimaat wordt beïnvloed door de Noordzee die het gehele jaar de temperatuur matigt, waarbij zowel de dagelijkse als jaarlijkse temperatuursschommelingen toenemen richting het oosten. Hoewel er de laatste decennia een stijging van de gemiddelde temperatuur is waar te nemen, is door de grote natuurlijke temperatuursfluctuaties nog niet met zekerheid te zeggen of dit het gevolg is van een versterkt broeikaseffect en rechtstreeks samenhangt met de wereldwijde opwarming.

Met circa 1600 zonuren heeft de kust de meeste zonuren, terwijl de Achterhoek met ongeveer 1450 uur de minste zonneschijn heeft. Ondanks het imago van regenland, regent het gemiddeld slechts 8% van de tijd.  Het natst zijn de Veluwe, Drenthe en Zuid-Limburg, het droogst het centrale deel van Limburg met minder dan 700 mm.